Brutális anyagi katasztrófa Debrecenben: megveszik a helyi focicsapatot

Brutális anyagi katasztrófa Debrecenben: megveszik a helyi focicsapatot

A város két fidesz-bérence, Papp László polgármester és Kósa Lajos helyi parlamenti képviselő ismét egy baromi rossz döntés mellett lobbizik. Bár, ezt már megszokhattuk volna. 

A fideszes nagyváros ugyanis szinte 100 százalékos tulajdonosa lesz a helyi profi labdarúgó csapatnak. 

Az ATV műsorvezetője természetesen kíváncsi volt arra, ebben mi a mégis mi a biznisz, így rákérdezett a dologra Kósánál. A fidesz-báb csak annyit felelt, "Nézze, a szónak a biznisz értelmében nem biznisz, dehát a város a színházat sem azért üzemelteti, mert biznisz".

Ó, akkor már mindent értünk! Ja, nem. 

Például fogalmunk sincs, miért támogatják ezt az abszúrd ötletet, amikor a debreceni foci 2010 óta konkrét anyagi katasztrófa, és ezzel a csapatot átvevő önkormányzat is pontosan tisztában van. Nem mellékesen azért, mert ezidáig 25 százalékig benne volt a DVSC Futball Szervező Zrt.-ben.

Most 73 százakékot vesznek meg a cég eddigi többségi tulajdonosától, a klubot 19 éven át irányító Szima Gábortól.

Azaz 1,6 százalék még mások kezében marad.

Annak ellenére, hogy Szima ezt nem éppen így tervezte, a polgármester hétfői telefonhívása után kedden leült Papp Lászlóval és Kósa Lajossal, majd laza 10 perc alatt el is dőlt, hogy ő kiszáll. 

Szerdán bejelentették mindezt, csütörtökön pedig a város fideszes többségű közgyűlése már meg is szavazhatja, hogy akkor szinte 100 százalékos tulajdonosai lettek egy profi csapatnak - írja a 444.hu

Az, hogy pontosan mennyiért, még nem derült ki. 

Ez azonban annyira nem is lényeges, a legnagyobb probléma sokkal inkább azzal van, hogy a klubnál csak a bérköltségek járulékkal együtt évi egymilliárd forintot tettek ki az elmúlt években.

A kiadások nagy részét a játékosok fizetése jelenti, az említett összegben pedig szerepel a vezetők, edzők, alkalmazottak bére is. 

A cég üzemi vesztesége 2017-ben 645 millió forint, 2018-ban 316 millió forint, 2019-ben 13 millió forint volt. 2010 éa 2018 között csak egyetlen évben volt nyereséges.

Érdekes, hogy egy veszteséges cég működtetésére van pénze a városnak, de a lakosokra nincs. Újabb pacsi a fideszes mentalitásnak!

Ahol a foci mindenek felett áll, még akkor is, ha ezzel az átlagkeresetű polgárok bérét veszélyeztetik. Ami valljuk be, amúgy is elég gyenge.

via

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.08

Itt a második hullám, Herczeg Tamás mégsem tesz semmit a csabaiak védelmében

Míg máshol a képviselők megállás nélkül a közbiztonságon és a közegészségen dolgoznak, Herczeg csak felveszi  a fizetését, és ölbe tett kézzel lustálkodik.

  • 2020.08.18

Kedves szó helyett gumibot: máris akadozik a csabai iskolaőr-képzés

Sokan jelentkeztek, most sokan ki is buktak. Az iskolaőr-program alig indult el, máris komoly hiányosságok látszanak.

  • 2020.08.07

3 milliárdos támogatás a munkahelyeknek, nuku segítség a dolgozóknak

A Fidesz nagyon kapkod, hogy újraindítsa a gazdaságot Békéscsabán is. Orbán viszont csak a mutyiknak kedvez, nekünk nem jár semmi.