Uniós pénzből épül Szatmáry Kristóf borászata és panziója a Badacsonyon

Uniós pénzből épül Szatmáry Kristóf borászata és panziója a Badacsonyon

Nem világos, hogy a fideszes képviselőnek - aki korábban lebukott már azzal, hogy cégénél feketemunkásokat alkalmaz, és nem ad nyugtát - miből telik a Badacsony panorámájának elcsúfítására.

Részletes cikkben foglalkozik az Átlátszó oknyomozó portál Szatmáry Kristóf hamarosan megnyitó badacsonytomaji borászatával és panziójával. Az ország egyik leghíresebb borvidékén 2016-ban vásárolt egy balatoni panorámás telket a mátyásföldi fideszes képviselő. Ide van bejelentve borászati cége, a Nimfeum Kft. is.

Az építkezésre a Nimfeum Kft. részére két részletben összesen 127,5 millió Ft uniós támogatást ítélt meg a kormány. Ugyanakkor nem tisztázott teljesen az, hogy a fennmaradó részt Szatmáry miből teremtette elő. A beruházás teljes költsége ugyanis 270 millió Ft. Márpedig a cégeinek mérlegadatai, valamint a képviselői vagyonbevallása alapján ennek csak a töredéke áll a rendelkezésére.

Persze a trükközés sosem állt messze Szatmáry Kristóftól. Emlékezetes, hogy 2018-ban megbukott azzal, hogy a családi zöldségesnél feketemunkásokat alkalmazott, és nyugtát se kaptak az ott vásárlók. A NER-re jellemző, hogy ezt a nagy sajtónyilvánosság ellenére megúszhatta büntetés nélkül.

Ha már NER előjogok: idén májusban derült ki, hogy a badacsonytomaji önkormányzat közel félmilliárd Ft támogatást kapott arra, hogy leaszfaltozza az utakat a hegyoldalban, egész véletlenül pont ott, ahol Szatmáry borászata és panziója épül. A döntésben közrejátszhatott az is, hogy a szomszédos épület Rákay "kétmillió" Philipé, a korábbi tulajdonos pedig maga az első vő, Tiborcz István volt.

Az meg már sajnos a szokott ügymenet része, hogy ez az építkezés is tájrombolással jár: megtörték a Badacsony oldalának természetes ívét, és két, a hegyoldalt messziről is jól láthatóan elcsúfító mesterséges lejtésű területet hoztak létre támfalakkal.

Részletek az Átlátszón.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.20

Durva képek: nem fogod elhinni, milyen körülmények között dolgoznak orvosok

Nagyon kemény képeket posztolt az Orbán által világszínvonalúnak nevezett magyar egészségügy lerobbant állapotáról a MOK. Orbán és Kásler elsüllyedhet szégyenében, az orvosok és nővérek viszont hősök, hogy ilyen körülmények között mentik az életeket!

  • 2020.09.19

Friss: Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan az MSZP társelnökei

Az elnökpáros 225 szavazatot, az összes küldött 86 százalékának szavazatát kapta meg - tudta meg lapunk.

  • 2020.09.19

Játék jachtot kapott Szijjártó, hogy azzal szórakozzon, ne a közpénzzel

A Demokratikus Lendület, a DK ijfúsági szervezete ajándékozta meg a luxusminisztert két olyan közlekedési eszközzel, amin már láthattuk őt korábban.