Már megint időközi választás lesz Balatonszepezden

Már megint időközi választás lesz Balatonszepezden

A polgármester gyanús iratmegsemmisítések miatt tett feljelentést koratavasszal.

Balatonszepezden tavaly októberben senki nem indult a polgármesteri helyért, a decemberi, megismételt választáson viszont 14-en is. Ezek után megtippelni se lehet, hogy mennyien fognak indulni most, hogy lemondott a testület, és ezért megint időközi választást kell kiírni - írja az Index.

A kiváltó ok a település függetlenségének a kérdése. Balatonszepezd  a Zánkai Közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozó 8 település egyike. A jelenlegi polgármester, Bocskov Petrov Jordán azt szeretné, ha a Hivataltól elszakadva teljes függetlenséget kapna Szepezd. Az önkormányzati képviselők viszont nem láttak problémát abban sem, hogy egyre kisebb lakhelyük önállósága. Azt is megszavazták a polgármester ellenében, hogy újabb ügyintézések kerüljenek át Zánkára. Ennek a javaslatnak a vitája mérgesedett el annyira, hogy többen lemondtak a posztjukról.

Korábban Bocskov polgármester amiatt tett feljelentést, mert valaki iratokat semmisített meg az épp üres polgármesteri hivatalban. Az esetet a takarítónő jelentette neki, ő a helyszínre érve már csak a helyrehozhatatlan papírmaradékokat találta. Már a feljentés miatt is többen megorroltak rá a Közös Önkormányzati Hivatalnál, és az önkormányzati képviselők között. Ez a konfliktus csúcsosodott ki később a lemondásokhoz vezető vitában.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.23

Összefogással bukni fog Orbán 2022-ben

Immár a sokadik kutatás bizonyítja, hogy teljes ellenzéki összefogással, egyetlen közös listával verhető a Fidesz. 

  • 2020.09.22

Költségvetési csalás miatt börtönre ítéltek két fideszes agrárvezetőt

118 ember ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség annak idején a Gőgös Zoltán (MSZP) által kirobbantott földalapú támogatásokkal kapcsolatos csalások és visszaélések miatt, most többeket el is ítélt a bíróság.

  • 2020.09.22

ATV: szegény Orbán Viktor nem tud ott lenni a Szuperkupa-döntőn

A miniszterelnök csütörtökön és pénteken az Európai Tanács rendkívüli csúcsértekezletén vesz részt - közölte a televízióval a miniszterelnök táskahordója, a mindig tettrekész Havasi Bertalan.