Gyurcsány szerint a vámpírkormány végromlásba taszítja a nemzetet

Gyurcsány szerint a vámpírkormány végromlásba taszítja a nemzetet

Az Indexet már sikerült, a Színműn most dolgoznak. A DK elnöke üres padsorok között mondta el beszédét.

A Demokratikus Koalíció rendkívüli parlamenti ülés kezdeményezett. Az EU-csúcson történteket tervezték megvitatni, azonban a Fidesz és a KDNP meglógott az elszámoltatás elől. Konkrétan előre jelezték, hogy be sem mennek.

A DK elnöke keményen nekiment a vámpírkormánynak.

Egy züllött kormány a legerkölcsösebb nemzet is végromlásba tudja vinni. Magyarországnak züllött kormánya van. Azt kérem, és azt javaslom magyar honfitársaimnak, hogy ne engedjék, hogy tönkretegyenek bennünket!

Gyurcsány nemcsak a züllöttsége miatt bírálta a kormányt. Szerinte a nemrég elhunyt Bogdán László „megmutatta, hogy létezik másfajta együttélés is cigány és nem cigány emberek között”. Ha a magyar kormány „nem tud mondani két jó mondatot” Bogdánról, akkor az Orbánék szégyene.

"Látjuk és halljuk a Színház- és Filmművészeti Egyetem agóniáját."

A DK politikusa véleményezte Vidnyánszky Attila kinevezését is. Tisztességtelen lépésnek nevezte, amellyel megcsúfolják a magyar kulturális örökséget. Szerinte SZFE „ebek harmincadjára jut”. A művészetnek politikától függetlenül kellene működnie, mert:

Nincs pártos művészet. Ha a művészet pártos, akkor az propaganda. Azt fogják megölni, amitől érdemes volt színházba járni.

"Beleszólnak mindenhova, ahol a maguk érdeke kívánja."

Gyurcsány Ferenc az Indexről is beszélt. A hírportál gyakran beleállt a DK-ba, de szerinte ez így van jól. A sajtónak ugyanis független álláspontot kell képviselni. Orbán és csicskabandája azonban

nem hajlandók biztosítani a szabad sajtót, annak megteremteni a feltételeit, (…)hanem még kaján módon hozzá is járulnak annak leigázásához.
Zárásként Gyurcsány azt javasolta a magyar embereknek, hogy ne tartsanak a züllött kormánnyal!
Orbán csak rádióban képes hősködni. Gyurcsány Ferenc napirend előtti felszólalást azok nem hallották, akikhez igazán szólt volna.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.18

Szél javaslata letiltaná a politikust jachtoztató oligarchát a tenderekről

A független képviselő kizárná a közbeszerzésekből azokat a vállalkozókat, akik luxusajándékokkal kedveskednek a politikusoknak.

  • 2020.09.18

Közpénzből fizet busás asszonytartást Rogán volt feleségének, Gaál Cilinek

Szponzorációként 70 milliót kapott a Szerencsejáték Zrt.-től a Cecíliához köthető Fitbalance rendezvénye - derült ki a K-Monitor adatigényléséből.

  • 2020.09.18

Újabb kutatási eredmény mondta ki: összefogással verhető a Fidesz '22-ben!

Az ellenzéki szavazók 87 százaléka egyetért: mindenhol csak egy jelöltnek kell elindulnia a Fidesz ellen - derül ki a Szociális Demokráciáért Intézet és a ZRI Závecz Research közösen készített elemzéséből.