4,4 millió forintból vigyáztak a járvány alatt Gulyás kollégáinak gyerekeire

4,4 millió forintból vigyáztak a járvány alatt Gulyás kollégáinak gyerekeire

Gulyás Gergely elintézte, hogy a Miniszterelnökség dolgozóinak gyerekei privát felügyeletet kapjanak járvány idején. Csakhogy mindezt a mi pénzünkből!

Gulyás, papagájminiszter 4,4 millió forint közpénzt szórt el a VIP gyermekmegőrzőre.

Az átlagembernek óriási problémát jelentett, hogy a járvány idején, az iskola és óvoda bezárások alatt biztosítsa gyermekének felügyeletét, addig a Miniszterelnökség dolgozói nyugodtak lehettek. Főnökük, Gulyás Gergely, Orbán szócsöve megoldotta alkalmazottainak a gyerekek felügyeletét. Persze mindezt a mi pénzünkből tette. Két és fél hónap alatt több, mint 4 millió forintba került ez nekünk. 

Népszava információi szerint a minisztérium négy óvónővel és két tanítónővel kötött szerződést gyerekfelügyeletre. Ez összesen 4,4 millió forintba került. Ezek a pedagógusok legalább normálisan meg voltak fizetve.

Ebbe az összegbe 16 óvodásra, és 7 kisiskolásra felügyelete fért bele. Az óvónők havonta bruttó 300 ezer forintot kerestek. A két tanítónő március végétől június közepéig felügyelte a 7 gyereket, havi bruttó 412.500 forintért.
A lap nem kapott információt arra a kérdésre, hogy miért volt szükség a közpénzből való finanszírozásra és a minisztérium dolgozói miért nem vették igénybe az óvodai, iskolai ügyeleteket, ahogyan mindenki más, akinek dolgoznia kellett a járvány idején. 
 
Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) pécsi ügyvivője nem érti miért csak a Miniszterelnökség dolgozóinak járt ilyen felügyelet, hiszen a buszvezetőknek, ápolóknak, bolti eladóknak, rendőröknek, mentősöknek ugyanúgy dolgozniuk kellett és mégsem oldották meg számukra a gyermekfelügyeletet.
Az érdekvédő szerint a kettős mérce a bérezésben is észlelhető. Ekkora összeget jelenleg a Pedagógus I. fokozatba sorolt óvodapedagógusok kapnak, akiknek legalább 27 év jogviszonyban állnak. Ez nem azt jelenti, hogy ezek az emberek voltak túlfizetve, hanem azt, hogy Magyarországon az óvónők, pedagógusok rendkívül keveset keresnek.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.18

Szél javaslata letiltaná a politikust jachtoztató oligarchát a tenderekről

A független képviselő kizárná a közbeszerzésekből azokat a vállalkozókat, akik luxusajándékokkal kedveskednek a politikusoknak.

  • 2020.09.18

Közpénzből fizet busás asszonytartást Rogán volt feleségének, Gaál Cilinek

Szponzorációként 70 milliót kapott a Szerencsejáték Zrt.-től a Cecíliához köthető Fitbalance rendezvénye - derült ki a K-Monitor adatigényléséből.

  • 2020.09.18

Újabb kutatási eredmény mondta ki: összefogással verhető a Fidesz '22-ben!

Az ellenzéki szavazók 87 százaléka egyetért: mindenhol csak egy jelöltnek kell elindulnia a Fidesz ellen - derül ki a Szociális Demokráciáért Intézet és a ZRI Závecz Research közösen készített elemzéséből.