Rétvári szerint idén több embernek telik nyaralásra

Rétvári szerint idén több embernek telik nyaralásra

A Fidesz-csicska elfelejtette, hogy nem a tolvaj haverjaival beszél. Az átlag magyarnak nincsen végtelen vagyona.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szerdai sajtótájékoztatóján érdekes adatok hangzottak el. Rétvári Bence államtitkár szerint 10 éve idén költhetett a legtöbb ember nyaralásra.

Józan paraszti ésszel is nevetséges ez, hiszen a járványhelyzet alapból sok embert hagyott a csőd szélén.

A 2010-2019 közötti időszakot megnézve egyre nagyobb kamunak tűnik Rétvári állítása. Valóban, 2010 előtt az ország pénzügyi helyzete nem volt a legjobb formában. A 2008-as gazdasági válságból éppen csak kilábaló Magyarországnak azonban a Fidesz-rezsim több gondot okozott, mint megoldást.

Az Eurostat adataiból kiindulva, amiről az államtitkár is beszélt, nem az derül ki, hogy a Fidesz meggyógyította a gazdaságot. Inkább azt, hogy lelassította. Szerinte 2,5 millióval többen mehettek el nyaralni 10 évvel ezelőtthöz képest. Ráadásul 1,5 millióval kevesebben élnek mélyszegénységben. Ezek a számok inkább azt mutatják, hogy a Fidesz folyamatos lopása és mutyizása ellenére a magyar emberek keményen megdolgoztak a pénzükért.

Más országokkal összehasonlítva a magyarországi növekedés nevetséges. Az, hogy a Fidesz saját kamuprogramjai mentették meg a gazdaságot, hazugság. Sokkal többet jelentett volna, ha nem nyúlják le az adófizetők összes pénzét, vagy stadionok helyett a munkahelyeket fejlesztették volna.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.18

A csabai MSZP a rászoruló családoknak segít

A koronavírus második hulláma egyre több család életét fogja megnehezíteni, ezért az MSZP békéscsabai szervezete igyekszik minél többet segíteni.

  • 2020.09.15

Újraalakult a csabai Jobbik, céljuk a városi összefogás

Célkitűzéseit ismertette a Jobbik újjáalakult békéscsabai alapszervezete.

  • 2020.09.11

Békéscsabáról egyre többen költöznek el, de biztos nem a NER lopásai miatt, ugye?

Szarvas Péter érdemei végtelenek, ha a város tönkretételéről és a lakók meglopásáról van szó.