A Fidesz-kormány minden évben kifosztja majd Békéscsabát 2024-ig

A Fidesz-kormány minden évben kifosztja majd Békéscsabát 2024-ig

Először a koronavírus-járvány alatt sarcolta meg az önkormányzatokat a kormány. Most évekre vonnak el kemény milliárdokat a településektől.

Ez a legostobább, legkárosabb, leginkább szűk látókörű megszorító politika válság idején. Semmi köze a válságkezeléshez, semmi köze a szolidaritáshoz – így jellemezte Karácsony Gergely a Fidesz brutális megszorításait, amit jövő évtől vet ki az önkormányzatokra.

Brutális megszorító csomag!

A 2021-es költségvetés tervezetéből ugyanis kiderül, hogy a gépjármű adót végleg elveszi a Fidesz-kormány az önkormányzatoktól. De a szolidaritási hozzájárulást is sokszorosára emelik. Ezek a megszorítások elsősorban a nagy lakosságszámú településeket érintik.

Orbán Viktor így áll kicsinyes bosszút azokon a népes településeken, akik nem a Fideszre szavaztak tavaly októberben.

Békéscsaba esetében csak a gépjárműadó elvétele 197 millió forint elvételét jelenti minden évben. Ennyivel kevesebbet lehet majd költeni az idősek ellátására, a rászorulók segítésére és a parkok karbantartására.

Orbán Viktor és bandája undorító bosszút áll azokon a településeken, akik nem rájuk szavaztak tavaly ősszel! Szarvas Péter nem tud kiállni a békéscsabai emberekért!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.08

Itt a második hullám, Herczeg Tamás mégsem tesz semmit a csabaiak védelmében

Míg máshol a képviselők megállás nélkül a közbiztonságon és a közegészségen dolgoznak, Herczeg csak felveszi  a fizetését, és ölbe tett kézzel lustálkodik.

  • 2020.08.18

Kedves szó helyett gumibot: máris akadozik a csabai iskolaőr-képzés

Sokan jelentkeztek, most sokan ki is buktak. Az iskolaőr-program alig indult el, máris komoly hiányosságok látszanak.

  • 2020.08.07

3 milliárdos támogatás a munkahelyeknek, nuku segítség a dolgozóknak

A Fidesz nagyon kapkod, hogy újraindítsa a gazdaságot Békéscsabán is. Orbán viszont csak a mutyiknak kedvez, nekünk nem jár semmi.