3600 békéscsabai ember havi bérét költi két szoborra az MNB

3600 békéscsabai ember havi bérét költi két szoborra az MNB

Annyi pénzért vesz haveroktól szobrokat a Magyar Nemzeti Bank, amennyiből 3600 csabai ember egy havi átlagbérét ki lehetne perkálni.

Tovább zakatol a fideszes pénzszóróvonat. Most éppen giccses szobrokra költik az adófizetők pénzét. 

667 millió forintért vásárol a Magyar Nemzeti Bank két bazinagy szobrot. Az egyiket egy irodaház előtt, a másikat az épület aulájában a mennyezet alá tervezik felfüggeszteni. A terveket elnézve mindkettő inkább erőszakot sugárzó és giccses, mint szép műalkotás lesz.

Ráadásul nem akárkit bíztak meg az elkészítéssel. Egy köztéri megrendelésekből meggazdagodott céget. De még így is öt év alatt sikerült akkora bevételre szert tennie ennek a cégnek, amekkora megbízást kapott most. 

A legundorítóbb az egészben, hogy ennek a két pénzéhes szobornak az árából 3600 békéscsabai ember havi bérét lehetne kifizetni. 

Vagy, ha úgy nézzük, 3600 hónapig (300 év) kéne dolgoznia egy átlagbért kereső csabainak ennyi pénzért. Ezt a Központi Statisztikai Hivatal megyékre bontott átlagbéreket listázó oldala alapján számoltuk ki. Sokan tehát még ennyit sem keresnek. 

Egészen elképesztő, hogy, amíg a bérből és fizetésből élő emberek a járvány okozta válsággal vannak elfoglalva, addig a fideszesek szobrokat vásárolgatnak a pénzünkből.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.08

Itt a második hullám, Herczeg Tamás mégsem tesz semmit a csabaiak védelmében

Míg máshol a képviselők megállás nélkül a közbiztonságon és a közegészségen dolgoznak, Herczeg csak felveszi  a fizetését, és ölbe tett kézzel lustálkodik.

  • 2020.08.18

Kedves szó helyett gumibot: máris akadozik a csabai iskolaőr-képzés

Sokan jelentkeztek, most sokan ki is buktak. Az iskolaőr-program alig indult el, máris komoly hiányosságok látszanak.

  • 2020.08.07

3 milliárdos támogatás a munkahelyeknek, nuku segítség a dolgozóknak

A Fidesz nagyon kapkod, hogy újraindítsa a gazdaságot Békéscsabán is. Orbán viszont csak a mutyiknak kedvez, nekünk nem jár semmi.